Daň z nemovitých věcí

Majitelé nemovitostí zbystřete! Pokud jste v minulém roce koupili či prodali nemovitost, tedy k 1. lednu jste měli jiný stav vlastněných nemovitostí, než tomu bylo vloni, pak máte povinnost do konce ledna podat přiznání k dani z nemovitých věcí.

Ve videu jsme pro vás shrnuli hlavní pravidla a ukážeme vám jak a kde se daňové přiznání podává.

Když se řekne „daně“, většině lidí přeběhne mráz po zádech. Je pravda, že čím více vyděláváme, tím větší daně musíme platit? Pokud investujete do nemovitostí a máte příjem z dlouhodobého pronájmu, pak to tak být nemusí.

Ve videu se dozvíte:

  • Měl by investor využívat skutečné nebo paušální výdaje?
  • Jaké dvě největší položky mohu mezi skutečné výdaje zařadit?
  • Jak výraznou položkou mohou být mezi výdaji odpisy?
  • A co banky na tyto položky ve výdajích? Neovlivní to mojí bonitu?
  • Je rozumné mít v daňovém přiznání účetní ztrátu?

Užitečné odkazy pro daně z nemovitostí

Investováním do nemovitostí jsem se začala zabývat v roce 2008 z nutkavé potřeby vzít život do svých rukou a osvobodit se od závislosti na zaměstnání a na ostatních lidech. A během dalších let se z toho stal můj velký koníček, posléze dokonce skutečná vášeň, která mě nutila zabývat se vším, co s tímto tématem souvisí. A po deseti letech, kdy se mi již podařilo vybudovat při zaměstnání zajímavé portfolio nájemních bytů a nasbírala jsem hromady zkušeností, jsem se rozhodla začít se investování věnovat na plno a profesionálně. Opustila jsem zaměstnání a v tuto chvíli se věnuji hlavně vyhledáví příležitostí pro další investory a jejich vzdělávání.