Vyplatí se investovat do nemovitostí s negativním cashflow?

Rostoucí ceny nemovitostí v kombinaci s vysokými úrokovými sazbami hypoték vedou v dnešní době k nevyhnutelnému – k negativnímu cashflow. Tedy stavu, kdy nájemné nepokryje splátku hypotéky. Investor (majitel nemovitosti) tak musí každý měsíc „dotovat“ splátku ještě ze svého.

Vyplatí se i s negativním cashflow do nemovitostí investovat? To je otázka, nad kterou se dnes zamýšlí investoři zřejmě nejčastěji. Způsobů, jak investovat do nemovitostí je více a velmi záleží i na době, ve které se nacházíme (nízké vs. vysoké hypoteční sazby).

Ve videu sdílí svůj pohled na věc investorky Ivana Birtová a Zuzka Šlemarová.

Poslechněte si rozhovor jako podcast

Rozhovor si také můžete poslechnout jako podcast např. na Spotify, epizoda Vyplatí se investovat do nemovitostí s negativním cashflow?

Začala jsem investovat ve svých 24 letech, v té době už jako rozvedená maminka malé dcerky. Během 4 let jsem nakoupila 8 investičních bytů a dostala se díky nim na pasivní příjem srovnatelný se mzdou v zaměstnání. Rozumím hypotékám a jejich efektivnímu spravování. Osobnímu rozvoji, finanční gramotnosti a nemovitostem se věnuji již spoustu let let a ráda své poznatky z praxe předávám dál.